Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Je kan natuurlijk altijd contact met één van de shops bij jou in de buurt opnemen,
maar we hebben ook de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Waarom is Topskin EPDM de juiste keuze voor uw dak?

Het is zeer duurzaam met een levensduur van meer dan 40 jaar. Er ontstaat geen brandgevaar bij plaatsing doordat alles koud verkleefd wordt. Het is eenvoudig te verwerken na duidelijke instructies en/of opleiding. Het wordt op maat geleverd, zo ontstaan er weinig naden op het dak

Waarom kunnen er na het plaatsen van de EPDM blazen en/of plooien ontstaan op het dak

Er kunnen altijd blazen en plooien ontstaan, dit heeft echter geen negatieve invloed op de waterdichtheid en levensduur van de EPDM. Er kunnen diverse oorzaken zijn voor deze blazen/plooien, zoals niet de juiste hoeveelheid contactlijm toegepast, of de lijm niet lang genoeg laten drogen tot die niet meer pikt, of de EPDM niet grondig aangerold na de verlijming, of er is vocht opgesloten tussen de EPDM en ondergrond, of de cachering van de isolatie is kapotgetrapt waardoor er gassen uit de isolatie komen.

Bij welke temperatuur kan je EPDM verlijmen?

De omgevingstemperatuur moet minimaal 5 graden Celsius zijn. De ideale verwerkingstemperatuur is tussen de 10 en 20 graden, let op bij verlijming in de felle zon kan de contactlijm te snel uitdrogen waardoor geen goede hechting ontstaat.

Moet het altijd droog zijn om Topskin EPDM aan te brengen?

Ja, zowel de ondergrond waarop je verlijmd moet altijd kurkdroog zijn als de EPDM moet altijd helemaal droog zijn. Ook de luchtvochtigheid van de ruimte mag niet hoger zijn dan 80%. (kun je checken op buienradar voor jou locatie) Anders wordt er vocht opgesloten en ontstaat er geen hechting en grote kans op blazen en of plooien.

Op welke ondergronden kun je Topskin EPDM juist wel of juist niet verlijmen?

Verlijmen kan rechtstreeks op hout, PIR isolatieplaten met glasvlies cachering en op sommige PIR isolatieplaten met aluminium cachering (bij twijfel bij uw EPDM Hotspot vestiging vragen). Isolatieplaten met een BITUMEN cachering zijn NIET geschikt.

Moet de contactlijm altijd twee-zijdig worden aangebracht?

Ja, altijd twee zijden inlijmen met contactlijm, zowel de ondergrond als de EPDM. Dan goed laten drogen totdat deze niet meer pikt/afgeeft, dan de EPDM op de ondergrond aanbrengen en als laatste grondig aanrollen. (Contact maken)

Moet ik altijd isolatie aanbrengen voordat er Topskin EPDM wordt aangebracht?

Isolatie heeft naast het isoleren ook een functie op carports/bergingen om schimmelvorming te voorkomen. Wij adviseren altijd een damp remmende laag onder de isolatieplaten aan te brengen. Zo wie zo als er 3 zijden dicht zijn.

Welke dakrandafwerking is het meest geschikt voor platte daken met Topskin EPDM

De aluminium SOLO Daktrim is speciaal ontwikkeld als randafwerking met EPDM-dakranden. Goed alternatief is een afdekkap van foliestaalplaat, aluminium of zink

Is Topskin EPDM vliegvuurbestendig?

Ja onze Topskin EPDM is vliegvuurbestendig. De letters LSFR staat voor vliegvuurbestendigheid.

Is Topskin EPDM geschikt als vijverfolie?

Nee de Topskin LSFR EPDM is niet geschikt als vijverfolie. Voor Topskin vijverfolie verzoeken wij u contact op te nemen in de betreffende shop voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Je kan natuurlijk altijd contact met één van de shops bij jou in de buurt opnemen, maar we hebben ook de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Is de EPDM van EPDM Hotspot alleen te gebruiken voor daken?

Nee! Het wordt weliswaar het meest toegepast op daken, maar het is ook een heel goed product als je gevels wilt verduurzamen. En we hebben in eigen beheer zelfklevende EPDM ontwikkeld om goten af te dichten.

Tot slot wordt onze EPDM ook steeds meer ontdekt door hoveniers en vijverbouwers. In dat geval wordt het gebruikt als folie voor (zwem)vijvers. EPDM Hotspot is dus totaalleverancier.

EPDM Hotspot is een shop-in-shop-formule. Hoe is het gesteld met de service?

Het serviceniveau is hoog. Enerzijds verzorgen we trainingen en bieden we sales support voor de 180 (!) bouwmarkten waar onze formule een plek heeft gekregen. Anderzijds krijgen de kopers van EPDM alle technische support die ze maar wensen. En ja, daarin gaan we best ver. We gaan zelfs mee het dak op om samen de eerste meters EPDM aan te brengen.

Biedt EPDM Hotspot ook demonstraties aan?

Ja! De demonstraties worden met enige regelmaat (soms zelfs twee keer per week) gehouden. In alle uithoeken van het land. Als je nieuwsgierig bent naar EPDM mag je dit niet missen. De demonstraties vinden plaats in de bouwmarkten met wie we samenwerken en worden verzorgd door onze eigen Willem Houtzager. Willem is verkoper, entertainer, maar ook oud-dakdekker. Hij weet dus heel goed waarover hij praat en is op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen. En nog steeds klimt Willem af en toe op het dak om nieuwe klanten bij te staan in de aanleg van de eerste meters EPDM. Klik op de agenda om te zien wanneer onze Willem bij jou in de buurt te gast is.

Wat is de maximale maat EPDM die EPDM Hotspot kan leveren?

De maximale breedte is 50 meter en de lengte is eigenlijk oneindig. Op onze locatie in Lemelerveld (Overijssel) kunnen we namelijk vulkaniseren. Dankzij dit proces kunnen we gemakkelijk grote stukken leveren. Tot wel 450 meter aan één stuk.

Wat is de gemiddelde levensduur van de EPDM bij EPDM Hotspot?

De kwaliteit van onze EPDM is bijzonder hoog. We kunnen daarom stellen dat het in 40 jaar tijd niet verouderd en dat het een leven lang (70-80 jaar) meegaat.

Er is Europees en Amerikaans EPDM. Wat levert EPDM Hotspot en wat is het verschil tussen beide producten?

EPDM Hotspot levert alleen Europees EPDM. Het verschil tussen Europees en Amerikaans EPDM ontstaat in het productieproces van het rubber. De Amerikaanse versie wordt na het kalanderproces voorzien van talk, terwijl Europees EPDM wordt voorzien van textieldoek. Het voordeel van de Europese variant is dat de EPDM-baan schoon blijft en dat zorgt voor een snellere verwerking. Daarentegen moet Amerikaans EPDM eerst worden geschuurd en schoongemaakt.

Wat is de dikte van het EPDM-rubber bij EPDM Hotspot?

Europees EPDM heeft een dikte van 1,3 millimeter. Dat is meer dan bij Amerikaans EPDM dat niet dikker is dan 1,15 millimeter. Europees EPDM heeft daarom geen voorbehandeling nodig en het is rechtstreeks te verlijmen.

Hoe kan EPDM worden gebruikt voor vijvers en zwemvijvers terwijl er sprake is van lijm?

Het voordeel van Europees EPDM is dat het heel snel waterdicht is.

Wat kan EPDM Hotspot aangeven m.b.t. de brandveiligheid van het EPDM?

Het is vliegvuurbestendig en we mogen het dus omschrijven als brandvertragend.

Kan ik EPDM het hele jaar door lijmen op het dak?
Welke producten heb ik nodig voor het monteren?
Hoeveel extra cm EPDM moet je berekenen bovenop afmeting plat dak?

Heb je vragen?
Stel deze vraag aan de shop bij jou in de buurt!

Contact

Overal in Nederland zijn EPDM Hotspots te vinden. Het overzicht van alle adressen vind je bij de verkooppunten. Voor meer informatie of het antwoord op een specifieke vraag kun je contact opnemen met ons hoofdkantoor in Lemelerveld (OV).