Roval-Solotrim®

Product
De Roval-Solotrim® Daktrim is een geoctrooieerde enkelvoudige daktrim voorzien van een speciaal ontwikkelde EPDM-afdichtingsband. Met RVS schroeven en RVS neopreen afdichtringen wordt de Roval-Solotrim® Daktrim rechtstreeks op de afgewerkte Topskin EPDM dakbedekking vastgezet. De Roval-Solotrim® Daktrim heeft voorgeboorde gaten (6 mm.) h.o.h. 30 cm.

Verpakking
De Roval-Solotrim® Daktrim bestaat uit losse lengtes van 250 cm. en losse gelaste binnen- en buitenhoeken van 50×50 cm.
Voor de bevestiging zijn er speciale Roval-Solotrim® Daktrim montagesetjes verkrijgbaar. Voor elke lengte of elke binnen- of buitenhoek is er één Roval-Solotrim® Daktrim montagesetje nodig. In het montage setje zitten 9 RVS schroeven met neopreen afdichtring, 1 aluminium verbindingsplaatje en 1 kunststof afdek-klik-koppeling.

Toepassing
De Roval-Solotrim® Datrim wordt na het aanbrengen van de Topskin EPDM dakbedekking geplaatst op de dakrand als waterafdichting van de dakrand en voor een esthetische afwerking.

Gebruiksaanwijzing

  • Begin altijd met een gelast hoekstuk van 50×50 cm, waarna de hele lengtes volgen. De profielen zijn voorzien van voorgeboorde schroefgaten en EPDM-afdichtingsband.
  • Met het aluminium verbindingsplaatje (uit de Roval-Solotrim® Daktrim Montageset) worden de profielen verbonden.
  • Het aluminium verbindingsplaatje heeft een ingebouwde afstandshouder, hierdoor ontstaat bij de montage automatisch de benodigde dilatatievoeg van 4 mm.
  • Aan beide zijden 3 mm EPDM band tegen elkaar aandrukken (niet wegsnijden).
  • De Roval-Solotrim® Daktrim uitlijnen en met de RVS schroeven met neopreen afdichtringen (uit de Roval-Solotrim® Daktrim Montageset) vastschroeven in de houten ondergrond of houten muurplaat.
  • De dilatatievoeg aan de bovenzijde afdekken met de kunststof afdek-klik-koppeling (uit de Roval-Solotrim® Daktrim Montageset).
  • Plaatst de koppeling onder de rand van de trim en druk de koppeling aan.

Download: Verwerkingsvoorschriften Roval-Solotrim

Bekijk hier de instructievideo

Facebook
Twitter
LinkedIn